Turk cayini enenevi olaraq caydanlıqda hazırlayırlar (təəssüf ki, türkcə 'çaydanlık' dəqiq deyilməlidir, lakin bənzər sözlər tapılmır). Caydanlık iki hissədən ibarətdir: boyük və kiçik. Sonra kiçik caydanlıq, boyük caydanlığın üzərinə qoyulur. Üst caydanlıqda açıq cay və bir az su olur. Qalan su altda olaq caydanlığa tökülür. Cayın hansı zaman ərzində (+/- 20 dəqiqə) dəmlənməsinə imkan yaradılar, sonra altdakı caydanlıqdan qaynar su yuxarıdakı caydanlığa tökülür. Sonra həmin yuxarı (kiçik) caydanlıqdan cay tökülür.
Sual və cavablar (FAQ): Dəmləmə çaydanlar dəsti Korkmaz Gusto A060, 2 əd, paslanmayan polad, qapaqla, gümüşü, qara